ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ

Πράσινες Ασφάλειες INTERAMERICAN

 Σύγχρονα καινοτόμα προϊόντα για την αντιμετώπιση των πράσινων κινδύνων

 H INTERAMERICAN, αναγνωρίζοντας έγκαιρα τις προκλήσεις στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος και τις ευκαιρίες οικονομικής ανάπτυξης που συνδέονται με την πράσινη επιχειρηματικότητα, δραστηριοποιείται ήδη από τη δεκαετία του ’80 στον τομέα των «πράσινων» ασφαλίσεων.

Έτσι, ανέπτυξε και προσφέρει ολοκληρωμένα και εξειδικευμένα προϊόντα για την αντιμετώπιση των πράσινων κινδύνων.

Προγράμματα Πράσινων Ασφαλειών INTERAMERICAN

  • Ασφάλεια Green Line INTERAMERICAN

Τα προγράμματα Green Line από την INTERAMERICAN καλύπτουν τις ανάγκες της επιχείρησης στον τομέα της αστικής περιβαλλοντικής ευθύνης και παρέχουν ολοκληρωμένη προστασία από την ενεργοποίηση του καθεστώτος περιβαλλοντικής ευθύνης.

Τα προγράμματα Green Line έχουν σχεδιαστεί, σύμφωνα με την εθνική και κοινοτική περιβαλλοντική και ασφαλιστική νομοθεσία αλλά και το νέο καθεστώς αδειοδότησης που διέπει τη λειτουργία των επιχειρήσεων.

Επιχείρηση & Περιβάλλον

Το νέο πανευρωπαϊκό νομικό πλαίσιο

Ένα ενιαίο πανευρωπαϊκό καθεστώς για την απόδοση περιβαλλοντικής ευθύνης εφαρμόζεται πλέον, με την εναρμόνιση της Κοινοτικής Οδηγίας 2004/35/ΕΚ «σχετικά με την περιβαλλοντική ευθύνη όσον αφορά την πρόληψη και την αποκατάσταση περιβαλλοντικής ζημίας» στο ελληνικό δίκαιο, μέσω του Π.Δ. 148 (ΦΕΚ Α’ 190/29-9-2009).

Παροχή εγγυήσεων

Στη χώρα μας, από το 2006, είναι υποχρεωτική η παροχή χρηματοοικονομικής εγγύησης για την αδειοδότηση επιχειρήσεων που, είτε διαχειρίζονται επικίνδυνα απόβλητα, είτε διαθέτουν άδεια συλλογής – μεταφοράς επικινδύνων αποβλήτων. Το καθεστώς ευθύνης διαφοροποιείται κατά περίπτωση ανάλογα με την επικινδυνότητα των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων. Ισχύει για κάθε φορέα, ανεξάρτητα αν εμπίπτει ή όχι στο υποχρεωτικό νομοθετικό πλαίσιο χρηματοοικονομικών εγγυήσεων.

O ρυπαίνων πληρώνει

Το πανευρωπαϊκό καθεστώς έχει στόχο τη διασφάλιση της ενεργού προστασίας του περιβάλλοντος και βασίζεται στην αρχή “ο ρυπαίνων πληρώνει”. Αυτό σημαίνει ότι η πρόληψη αλλά και η αποκατάσταση της περιβαλλοντικής ζημιάς, αποτελούν πια αποκλειστική ευθύνη του υπαιτίου. Η ζημιά καταλογίζεται από τις αρμόδιες κρατικές αρχές και, πέρα από τα διοικητικά πρόστιμα και τις ποινικές κυρώσεις, ο υπαίτιος επιβαρύνεται οικονομικά για την αποκατάστασή της. Τέτοιες ζημιές είναι περιβαλλοντικές ζημιές στα νερά, στο έδαφος, στα προστατευόμενα είδη και στους φυσικούς οικοτόπους.

Ποιες είναι οι καλύψεις του προγράμματος Green Line INTERAMERICAN

  • Κάλυψη δαπανών αποκατάστασης του περιβάλλοντος για ζημιές στο έδαφος, στα νερά και στα προστατευόμενα είδη και στους φυσικούς οικοτόπους, προερχόμενων από αιφνίδιο ή σταδιακό ατυχηματικό αίτιο, για το οποίο έχει καταλογιστεί ευθύνη αποκατάστασης από τις αρμόδιες αρχές.
  • Κάλυψη δαπανών περιορισμού επελθούσας περιβαλλοντικής ζημίας.
  • Κάλυψη δαπανών εκπόνησης των απαιτούμενων από τη νομοθεσία μελετών και προτάσεων για την αποκατάσταση της περιβαλλοντικής ζημίας.
  • Κάλυψη αστικής ευθύνης προς τρίτους για αποκατάσταση υλικών ζημιών.
  • Κάλυψη δαπανών εξειδικευμένης νομικής υποστήριξης.

Πρόσθετες παροχές και υπηρεσίες:

  • Κάλυψη δαπανών αποκατάστασης ζημιών της περιουσίας της ασφαλιζόμενης επιχείρησης από περιβαλλοντική ζημία, σε συνδυασμό με την προσφερόμενη ασφάλιση περιουσίας.
  • Ολοκληρωμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες τεχνικού συμβούλου και εξειδικευμένες περιβαλλοντικές επιθεωρήσεις.

Όρια κάλυψης

Προσφέρονται τέσσερα επίπεδα καλύψεων, βάσει του αναλαμβανόμενου περιβαλλοντικού κινδύνου και της ασφαλιζόμενης επιχειρηματικής δραστηριότητας.

  • Κατηγορία 1: 3.000.000 και άνω (ολοκληρωμένη κάλυψη μεγάλης βιομηχανικής μονάδας)
  • Κατηγορία 2: 1.000.000 έως 3.000.000 (ολοκληρωμένη κάλυψη μεσαίας βιομηχανικής μονάδας)
  • Κατηγορία 3: 100.000 (ολοκληρωμένη κάλυψη εμπορικής ή βιοτεχνικής μονάδας)
  • Κατηγορία 4: 250.000 έως 3.000.000 (υποχρεωτική κάλυψη διαχείρισης αποβλήτων βάσει της αδειοδοτικής νομοθεσίας)

Γιατί να επιλέξετε Ασφάλιση Green Line από την INTERAMERICAN

  • Ολοκληρωμένες καλύψεις, σχεδιασμένες με βάση το ελληνικό πλαίσιο απόδοσης περιβαλλοντικής ευθύνης, προσαρμοσμένες και τιμολογημένες στις πραγματικές ανάγκες της σύγχρονης ελληνικής επιχείρησης.
  • Παροχή τεχνογνωσίας και συμβουλευτικής στο εξειδικευμένο πεδίο των περιβαλλοντικών ασφαλίσεων που διασφαλίζεται από διεθνή πρότυπα και διαδικασίες αξιολόγησης.
  • Απόλυτη φερεγγυότητα της ασφαλιστικής κάλυψης, αποτέλεσμα διεθνών συνεργασιών κύρους του Ομίλου ΙNTERAMERICAN.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Είμαστε μια μικρή και ευέλικτη ομάδα από έμπειρα στελέχη και πιστεύουμε ότι συνεργαζόμενοι μαζί μας θα έχετε πολλά οφέλη