ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ

Ειδικές Ασφάλειες

 Άνθρωποι, εμπορεύματα, χρήμα, υλικά και πληροφορίες. Στον σημερινό κόσμο ό,τι σχετίζεται με την επιχείρηση και το επάγγελμά σας, ταξιδεύει γρήγορα και διαρκώς. Στην εξίσωση της ταχύτητας, η INTERAMERICAN προσθέτει την ασφάλεια και τη σιγουριά.

Μία σειρά προγραμμάτων, και σε πολύ ανταγωνιστικά ασφάλιστρα, έχει διαμορφωθεί για να προσφέρει κάθε επιπέδου καλύψεις.

Η τεχνολογία και ο μηχανολογικός εξοπλισμός που επενδύσατε με υψηλό κόστος παραμένουν ασφαλή χάρη στις τεχνικές ασφαλίσεις. Το ίδιο και το εμπόρευμά σας, επιλέγοντας την ασφάλισή του. Για την αύξηση ρευστότητας της επιχείρησής σας, προνοεί η ασφάλεια εγγυήσεων. Μεριμνήστε για το πλήρωμά σας με την ασφάλεια πληρωμάτων. Επιλέγοντας νομική προστασία ησυχάζετε από τη νομική πολυπλοκότητα της εποχής, ενώ με τη διαχείριση κινδύνων η καλύτερη, πιστοποιημένη ομάδα πραγματογνωμόνων, επιθεωρητών κι εκτιμητών σας θωρακίζει ενάντια τους οικονομικούς κινδύνους. Τέλος, για τους πελάτες σας που ταξιδεύουν είτε συχνά είτε πιο σπάνια, η INTERAMERICAN, μέσω της ταξιδιωτικής ασφάλισης φροντίζει να επιστρέψουν σίγουρα στη βάση τους, προβλέποντας και τον πλέον ατυχή παράγοντα.

Ασφαλιστικές Επιλογές INTERAMERICAN

Τεχνικές Ασφάλειες

Σκεφτείτε μία μέρα που τα μηχανήματα δεν λειτουργούν στη δουλειά σας. Η τεχνολογία επηρεάζει τις περισσότερες εκφάνσεις της επαγγελματικής σας ζωής, ενώ το κόστος αγοράς της είναι πολύ υψηλό. Η προστασία της είναι επιβεβλημένη.

Η INTERAMERICAN προσφέρει την πληρέστερη σειρά τεχνικών ασφαλίσεων για τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό και την υψηλή τεχνολογία, τον μηχανολογικό εξοπλισμό των εργοστασίων και όλα τα κατασκευαστικά έργα.

Οι τεχνικές ασφαλίσεις αποτελούν το πιο σύγχρονο και απαραίτητο ασφάλιστρο που εγγυάται τη βιωσιμότητα της επιχείρησής σας από τα πιο απλά προβλήματα – όπως μία βλάβη, μέχρι και τα πιο σύνθετα.

  • Ασφάλεια Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού

Το πρόγραμμα ασφάλισης Κατά Παντός Κινδύνου Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού καλύπτει κάθε κίνδυνο όπως:

  • Βλάβες κατά τη λειτουργία του
  • Πτώση, θραύση
  • Κακόβουλες ενέργειες τρίτων
  • Σφάλματα χειρισμού, αδεξιότητα
  • Άμεση ή έμμεση επίδραση κεραυνού
  • Ζημιές από σεισμό, απεργίες, οχλαγωγίες

Συμπληρωματικά, καλύπτει:

  • Έξοδα επανεγγραφής δεδομένων, αποθηκευμένων σε δισκέτες, cd, streamers, που μπορεί να χάθηκαν λόγω βλάβης
  • Πιθανή διακοπή λειτουργίας της επιχείρησης, μετά από ένα ζημιογόνο γεγονός, με την κάλυψη Αυξημένου Κόστους Λειτουργίας.
  • Ασφάλεια Τεχνικών Έργων

Η INTERAMERICAN με την Ασφάλιση Τεχνικών Έργων σας προσφέρει τη σιγουριά για τα έργα που εκτελείτε, εξασφαλίζοντας τις προϋποθέσεις για την ομαλή διεξαγωγή των εργασιών και την έγκαιρη παράδοση του έργου.

Η Ασφάλιση Τεχνικών Έργων παρέχει:

  • Ασφαλιστική κάλυψη Κατά Παντός Κινδύνου Εργολαβίας για κάθε κατηγορία τεχνικών έργων, κάθε προϋπολογισμού και για κάθε ζημιά που μπορεί να συμβεί στο έργο από: Φυσικά Φαινόμενα, Φωτιά, Πολιτικούς Κινδύνους, Κακόβουλη Ενέργεια Τρίτων, Ανθρώπινα Λάθη, Ελαττωματικό Σχεδιασμό. Επιπλέον, κινδύνους που μπορεί να εμφανιστούν στις υπάρχουσες κατασκευές του Κυρίου του έργου, κατά τη διάρκεια συντήρησης του έργου, μέχρι την οριστική παραλαβή του, στο μηχανολογικό ή άλλο εξοπλισμό του έργου.
  • Κάλυψη Αστικής Ευθύνης έναντι Τρίτων (σωματικές βλάβες και υλικές ζημιές) που θα προέλθουν από τις εκτελούμενες εργασίες.
  • Ασφάλεια Οικοδομικών Κατασκευών “Οικοδομείν”

Έντυπο

Καλύπτει οικοδομικές εργασίες για την ανέγερση νέου ή για την ανακαίνιση υπάρχοντος κτιρίου, καθώς και την κατεδάφιση παλιού κτίσματος πριν την ανέγερση του καινούργιου.

Το «Οικοδομείν» προστατεύει την κατασκευή σας και εσάς από κάθε απρόβλεπτη ζημιά κατά τη διάρκεια των οικοδομικών εργασιών, στο υπό ανέγερση ή ανακαίνιση κτίριο, καθώς και για ζημιές σε τρίτους, ενώ σας δίνει τη δυνατότητα να καλύψετε και τον εργοταξιακό εξοπλισμό ή τυχόν υπάρχουσα περιουσία με το ίδιο συμβόλαιο. Kαλύπτει όλα τα είδη οικοδομών που βρίσκονται στην Ελλάδα, ανεξάρτητα από τον αριθμό των ορόφων που θα υψωθούν και μέχρι δύο υπόγειους ορόφους.

Ενδεικτικά αναφέρονται οι σπουδαιότερες καλυπτόμενες αιτίες ζημιών:

  • Υλικές ζημιές έργου (π.χ. πυρκαγιά, πλημμύρα, σεισμός, καθίζηση, ανθρώπινα σφάλματα κ.λπ.).
  • Αστική ευθύνη προς τρίτους: Καλύπτεται η νομική ευθύνη του ασφαλιζομένου, για σωματικές βλάβες ή υλικές ζημιές προς τρίτους, καθώς και ζημιές σε τρίτους κατά τη διάρκεια της κατεδάφισης υπάρχοντος κτίσματος αμέσως πριν την ανέγερση.
  • Συμπληρωματικές καλύψεις για τις ανεγέρσεις (π.χ. ευρεία συνάντηση μετά το πέρας της κατασκευής, εσφαλμένη μελέτη, απεργίες), καθώς και για τις ανακαινίσεις (π.χ. απεργίες, κλοπή κατόπιν διαρρήξεως των υλικών, αποκομιδή συντριμμάτων, ζημιές που θα υποστούν σε εργάτες).
  • Ασφάλεια Μηχανικών Βλαβών

Ανεξάρτητα από το μέγεθος του μηχανολογικού εξοπλισμού που διαθέτετε, με την ασφάλιση μηχανικών βλαβών η INTERAMERICAN σας εξασφαλίζει απέναντι σε κάθε κίνδυνο, όπως:

  • Βραχυκύκλωμα και άλλες ηλεκτρικές αιτίες
  • Φυσική έκρηξη, έκρηξη αερίων σε λέβητες
  • Έλλειψη νερού σε λέβητα
  • Σφάλματα χειρισμού, απειρία, αμέλεια, κακόβουλες ενέργειες τρίτων
  • Ελλαττωματική σχεδίαση ή συναρμολόγηση
  • Καταιγίδα – θύελλα

Επιπλέον, έχετε συμπληρωματική κάλυψη για ζημιές:

  • Από απεργίες, οχλαγωγίες ή τρομοκρατικές ενέργειες
  • Στην περιβάλλουσα περιουσία σας ή σε περιουσία τρίτων (αστική ευθύνη) από έκρηξη
  • Σε κινητά μηχανήματα ή εξοπλισμό, ακόμη και σε χώρους εκτός των εγκαταστάσεων, από εξωτερικές αιτίες όπως πλημμύρα, κατολίσθηση κ.ά.

Ασφάλεια Μεταφορών

Η ασφαλής και έγκαιρη μεταφορά των εμπορευμάτων είναι πολύ σημαντική για να λειτουργεί αποτελεσματικά στο σύνολό της η επιχείρησή σας. Επειδή, όμως, πολύ συχνά η διαδικασία αυτή παρουσιάζει προβλήματα που οφείλονται σε αστάθμητους παράγοντες, είναι εξίσου σημαντικό να έχετε προνοήσει για την προστασία σας από τέτοιες περιπτώσεις.

Η INTERAMERICAN, αναγνωρίζοντας αυτό το ενδεχόμενο, σας ασφαλίζει έναντι κινδύνων που μπορεί να προκύψουν:

  • Κατά τη χερσαία, θαλάσσια, αεροπορική ή συνδυασμένη μεταφορά των εμπορευμάτων σας
  • Κατά τη φόρτωση ή εκφόρτωση τους

Ασφαλιστικές Επιλογές INTERAMERICAN

  • Ασφάλιση Μεταφορών Φορτίου

Το πρόγραμμα Ασφάλισης Μεταφορών Φορτίου INTERAMERICAN παρέχει κάλυψη στα μεταφερόμενα εμπορεύματα σας:

  • προς ή από οποιοδήποτε σημείο της γης ή εντός της Ελληνικής επικράτειας
  • με κάθε μέσο μεταφοράς, φορτηγό, τρένο, πλοίο ή αεροπλάνο
  • έναντι κινδύνων οι οποίοι συμφωνούνται κατά περίπτωση και οι οποίοι στηρίζονται στις τυποποιημένες, διεθνώς αποδεκτές ρήτρες του Ινστιτούτου Ασφαλιστώ του Λονδίνου, τις Institute Cargo Clauses A,B ή C
  • με έκδοση είτε συμβολαίου ανά φόρτωση ή για την απόλυτη εξασφάλιση σας, εφόσον ενδιαφέρεσθε για περισσότερες της μιας φορτώσεις εμπορευμάτων, με έκδοση συμβολαίων τύπου Block Policy ή Open Cover.
  • Ασφάλεια Οδικής Μεταφοράς “Truck Cargo & Carrier”

Τα προγράμματα ασφάλισης Οδικής Μεταφοράς Εμπορευμάτων “Truck Cargo & Carrier” προσφέρουν στον Εθνικό Μεταφορέα ολοκληρωμένη ασφαλιστική κάλυψη για την οδική μεταφορά εμπορευμάτων με φορτηγό αυτοκίνητο μέσα στα όρια της ελληνικής επικράτειας:

  • Καλύπτουν την μεταφορά πάσης φύσεως εμπορευμάτων (εκτός αυτών που αναφέρονται παρακάτω), κατά παντός κινδύνου, για απώλειες ή ζημιές που μπορεί να προκύψουν κατά τη μεταφορά τους.
  • Καλύπτουν ζημιές ή απώλειες που θα προκληθούν σε μεταχειρισμένα εμπορεύματα ή άνευ συσκευασίας, κινητά τηλέφωνα, γούνες, λουλούδια, (όχι αποξηραμένα), φυτά, εικαστικά έργα τέχνης, πίνακες, αντίκες, γλτυπτά, τσιγάρα, – προϊόντα καπνού και οινοπνευματώδη ποτά (εκτός μπύρας και οίνου), συνέπεια σύγκρουσης, πρόσκρουσης, ανατροπής, φωτιάς ή έκρηξης του μέσου μεταφοράς.

Ασφάλιση Αστικής Ευθύνης Διαμεταφορέα

Καλύπτει το Διαμεταφορέα για ζημιά ή απώλεια που μπορεί να προκύψει στα εμπορεύματα τρίτων για τα οποία έχει αναλάβει την υποχρέωση να ολοκληρώσει τη μεταφορά της από έναν τόπο σε κάποιον άλλον.

Ασφάλεια Εγγυήσεων

Ασφάλιση εγγυήσεων για την επιχείρησή σας

Σε μια εποχή μειωμένης ρευστότητας, η παροχή εγγυητικής επιστολής από ασφαλιστική εταιρία, μέσω ενός προγράμματος ασφάλισης εγγυήσεων, εξασφαλίζει μεγάλη ευελιξία και πολλά πλεονεκτήματα για την επιχείρηση. Αποκτά μια εναλλακτική πηγή εγγυοδοσίας για τους απαραίτητους σκοπούς της επιχειρηματικής της δραστηριότητας αυξάνοντας την πιστοδοτική της ικανότητα, χωρίς να δεσμεύει πλαφόν από τον τραπεζικό της δανεισμό. Πολλές φορές μάλιστα, δεν είναι απαραίτητο να υποθηκεύσει πάγια ή κυκλοφορούντα περιουσιακά της στοιχεία, σε αντίθεση με ό,τι είθισται μέχρι σήμερα.

Οι εγγυητικές επιστολές ασφαλιστικών εταιριών αποτελούν μια εναλλακτική πηγή εγγυοδοσίας για τις αξιόπιστες και ανταγωνιστικές εταιρίες, η οποία δημιουργεί περιθώριο για αύξηση της ρευστότητας.

Στην Ελλάδα, η INTERAMERICAN προσφέρει τώρα στις επιχειρήσεις τη δυνατότητα απόκτησης εγγυητικών επιστολών μέσω ασφάλισης, μέσω του πρωτοποριακού προγράμματος Ασφάλισης Εγγυήσεων Surety Bonds.

Διεθνής πρακτική στην παροχή εγγυήσεων

Διεθνώς, η προσκόμιση εγγυητικών επιστολών αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη συμμετοχή μιας εταιρίας σε διαγωνισμούς και τη δυνατότητα ανάληψης έργων και παροχής υπηρεσιών από μέρους της. Σκοπός της εγγυητικής επιστολής είναι να διασφαλιστεί η εκπλήρωση των υποχρεώσεων της επιχείρησης που προκύπτουν από τη σύμβαση, σε περίπτωση που η επιχείρηση βρεθεί σε αδυναμία.

Οι εγγυητικές επιστολές από τραπεζικά ιδρύματα εκδίδονται αφού η εταιρία εκχωρήσει στοιχεία του ενεργητικού της ως εχέγγυα για την εξασφάλιση της τράπεζας.

Στο διεθνή επιχειρηματικό χώρο, η χορήγηση εγγυήσεων από ασφαλιστικούς οργανισμούς είναι μια πρακτική ιδιαίτερα διαδεδομένη. Έτσι, ενώ στην Ελλάδα οι εγγυητικές επιστολές εκδίδονται σχεδόν εξ ολοκλήρου από τις τράπεζες, παγκοσμίως το 25% των εγγυητικών επιστολών εκδίδεται από ασφαλιστικές εταιρίες, με εγγυημένα κεφάλαια πάνω από 900 δισεκατομμύρια ευρώ. Υπάρχουν άλλωστε χώρες όπως η Αγγλία και η Ιταλία όπου οι εγγυήσεις από ασφαλιστικές και από τραπεζικά ιδρύματα μοιράζονται ισομερώς την αγορά.

 

Ασφάλιση Εγγυήσεων Surety Bonds

Στην Ελλάδα, η INTERAMERICAN καινοτομεί προσφέροντας τώρα στις επιχειρήσεις τη δυνατότητα απόκτησης εγγυητικών επιστολών μέσω ασφάλισης.

Με το πρωτοποριακό πρόγραμμα Ασφάλισης Εγγυήσεων Surety Bonds, η INTERAMERICAN εγγυάται, με την έκδοση εγγυητικών επιστολών, την εκπλήρωση μιας ποικιλίας υποχρεώσεων, από συμβάσεις κατασκευών ή υπηρεσιών, μέχρι τις συνήθεις λειτουργίες εμπορικών επιχειρήσεων. Σχεδόν οποιαδήποτε πώληση, υπηρεσία ή συμφωνία μπορεί να εξασφαλιστεί μέσω της έκδοσης συμβολαίου Ασφάλισης Εγγυήσεων.

Τα Surety Bonds INTERAMERICAN δημιουργούν νέες ευκαιρίες για τον επιχειρηματικό χώρο, υποστηρίζοντας και ανοίγοντας νέες μορφές εγγυοδοσίας και ρευστότητας για τις φερέγγυες εταιρίες.

Κατηγορίες Ασφάλισης Εγγυήσεων

  • Contract Surety Bonds, που χρησιμοποιούνται κυρίως σε κτιριακά και κατασκευαστικά έργα διασφαλίζοντας την εκτέλεσή τους και την κάλυψη των υποχρεώσεων της επιχείρησης προς ορισμένους υπεργολάβους, εργάτες και προμηθευτές υλικών
  • Commercial Surety Bonds, που διασφαλίζουν τις συνήθεις λειτουργίες εμπορικών επιχειρήσεων και την εκτέλεση της υποχρέωσης ή δέσμευσης

Οι πιο βασικοί και συνήθεις τύποι των Συμβολαίων Ασφάλισης Εγγυήσεων

  • Συμμετοχής

Διασφαλίζει ότι η προσφορά υποβάλλεται καλόπιστα και ότι ο ανάδοχος θα συνάψει τη σύμβαση στην τιμή προσφοράς και θα παρέχει τις απαιτούμενες εγγυήσεις καλής εκτέλεσης και πληρωμής.

  • Ανάληψης προκαταβολών

Διασφαλίζει ότι η προκαταβολή που έχει δοθεί στον ανάδοχο που αναλαμβάνει την υλοποίηση ενός έργου θα επιστραφεί στον ιδιοκτήτη του έργου σε περίπτωση μη ολοκλήρωσης του έργου και υλοποίησης της σύμβασης.

  • Καλής εκτέλεσης

Διασφαλίζει στον ιδιοκτήτη ενός έργου (Δικαιούχο), πως ο ανάδοχος (Λήπτης της Ασφάλισης) είναι ικανός και έχει όλα τα προσόντα να εκτελέσει τη σύμβαση και προστατεύει τον ιδιοκτήτη από την οικονομική ζημιά που θα υποστεί σε περίπτωση που ο ανάδοχος δεν τηρήσει τους όρους και τις προϋποθέσεις της σύμβασης.

  • Συντήρησης (καλής λειτουργίας)

Διασφαλίζει τον ιδιοκτήτη ενός έργου (Δικαιούχο), πως ο ανάδοχος (Λήπτης της Ασφάλισης) που έχει εκτελέσει κάποιο έργο είναι ικανός να εκτελέσει τη σύμβαση συντήρησης και τον προστατεύει από την οικονομική ζημιά που θα υποστεί σε περίπτωση που ο ανάδοχος δεν τηρήσει τους όρους της σύμβασης συντήρησης.

  • Καλής Πληρωμής

Διασφαλίζει ότι ο ανάδοχος θα καλύψει συγκεκριμένους υπεργολάβους, εργάτες και προμηθευτές υλικών που σχετίζονται με το έργο υπό ασφάλιση. Αλλά και σε ανεξάρτητες από κατασκευαστικά έργα περιπτώσεις καλύπτει την ενδεχόμενη ζημία που μπορεί να υποστεί προμηθευτής του Λήπτη της Ασφάλισης από αδυναμία τήρησης υποχρεώσεων του δεύτερου.

  • Φορολογικών και Τελωνειακών δασμών

Καλύπτει τις αξιώσεις των Αρχών για καταβολή δασμοφορολογικών επιβαρύνσεων που ενδέχεται να βεβαιωθούν στο Λήπτη της Ασφάλισης.

 

Η χρήση των εγγυητικών επιστολών

Με την Ασφάλιση Εγγυήσεων, η επιχείρηση ασφαλίζεται για συγκεκριμένη διάρκεια, για ένα συγκεκριμένο ποσό, το οποίο η ασφαλιστική εταιρία δεσμεύεται να καταβάλει στον δικαιούχο, αν η ασφαλισμένη επιχείρηση δεν μπορέσει να εκτελέσει τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει απέναντί του.

Για παράδειγμα: Μια κατασκευαστική εταιρία αναλαμβάνει την υλοποίηση μιας σύμβασης για την κατασκευή ενός έργου. Η κατασκευαστική εταιρία (Λήπτης της Ασφάλισης) συνάπτει ασφαλιστική σύμβαση με την INTERAMERICAN, η οποία εκδίδει εγγυητική επιστολή με την οποία αναλαμβάνει για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και μέχρι σαφώς ορισμένο ποσό, να καλύψει τον ιδιοκτήτη του έργου (Δικαιούχο) για οποιαδήποτε ζημιά προκύψει από την πλημμελή εκτέλεση των υποχρεώσεων της κατασκευαστικής εταιρίας.

Όλες οι επιχειρήσεις οποιασδήποτε νομικής μορφής, που έχουν ελληνικό ΑΦΜ, μπορούν να κάνουν αίτηση για την ασφάλιση εγγυήσεων Surety Bonds και να εκδοθεί υπέρ τους εγγυητική επιστολή μετά τη σύναψη της ασφαλιστικής σύμβασης.

Ενδεικτικοί επιχειρηματικοί κλάδοι

Το ασφαλιστικό πρόγραμμα Ασφάλιση Εγγυήσεων Surety Bonds INTERAMERICAN αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για τις κατασκευαστικές εταιρίες και τις εμπορικές επιχειρήσεις με δραστηριότητα στον εισαγωγικό και εξαγωγικό τομέα. Ενδεικτικά, κλάδοι για τους οποίους το συγκεκριμένο πρόγραμμα παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι:

  • Κατασκευαστικός κλάδος
  • Τουριστικός κλάδος
  • Βιομηχανία τροφίμων και ποτών
  • Εμπόριο ηλεκτρικών συσκευών
  • Φαρμακοβιομηχανία
  • Εμπόριο ρουχισμού

Εξασφάλιση σε διεθνές επίπεδο

Για την κάλυψη του κινδύνου στην Ασφάλιση Εγγυήσεων Surety Bonds, η INTERAMERICAN συνεργάζεται με κορυφαίους αντασφαλιστές διεθνώς, τις εταιρίες Hannover Re και Atradius Re.

Η Hannover Re, με συνολική παραγωγή ασφαλίστρων της τάξης των 17 δισεκατομμυρίων ευρώ, είναι η τρίτη μεγαλύτερη αντασφαλιστική εταιρία στον κόσμο, με εξαιρετικά ισχυρή κεφαλαιακή επάρκεια και κέρδη.

Βαθμολογία: Α+ από τον οίκο αξιολόγησης A.M.Best και ΑΑ- από τον Standard & Poor’s.

H Atradius Reinsurance Ltd (Atradius Re) μέλος του Ομίλου Atradius, ενός από τους πιο αξιόπιστους ομίλους παγκοσμίως, ο οποίος κατέχει ηγετική θέση στις αντασφαλίσεις Πιστώσεων και Εγγυήσεων (surety bonds), με παρουσία σε πέντε ηπείρους και εμπειρία 40 ετών.

Βαθμολογία: Α από τον οίκο αξιολόγησης A.M.Best και Α3 από τον MOODY’S.

Ασφάλεια Πληρωμάτων

Σε κάθε επιχείρηση η προστασία του υπαλληλικού προσωπικού έχει καθοριστική σημασία. Ιδιαίτερα όταν πρόκειται για επαγγελματικούς κλάδους, όπου η ασφάλεια των ανθρώπων που εργάζονται είναι πιο εύθραυστη και υπόκειται σε μεγαλύτερους κινδύνους. Ένας από τους κλάδους αυτούς είναι και ο ναυτιλιακός.

Τα προγράμματα Ασφάλισης Πληρωμάτων Πλοίων της INTERAMERICAN καλύπτουν με ομαδική ασφάλεια την Αστική Ευθύνη που έχετε ως Πλοιοκτήτης απέναντι στα πληρώματα που εργάζονται κάτω από μια ειδικότητα στα διάφορα πλοία των Ναυτιλιακών Εταιριών, όπου προσλαμβάνονται.

Θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι η ασφάλιση πληρωμάτων διαφέρει από τον Κλάδο Ομαδικών Ασφαλίσεων στο εξής: στις Ομαδικές Ασφαλίσεις, εσείς (ο εργοδότης) δεν ασφαλίζετε την Αστική σας Ευθύνη, αλλά επιλέγετε και προσφέρετε στο προσωπικό της εταιρίας σας ένα ασφαλιστικό πρόγραμμα που λειτουργεί επιπλέον της κάλυψης κάποιου κοινωνικού ταμείου.

Η σημασία της ασφάλισης πληρωμάτων πλοίων της INTERAMERICAN έγκειται στο γεγονός ότι δεν υπάρχει ταμείο κοινωνικής ασφάλισης που να αναλαμβάνει αμέσως την παροχή προστασίας στο ναυτικό. Όπως ίσως ήδη γνωρίζετε, το Ν.Α.Τ. είναι ταμείο συνταξιοδοτικό, ενώ ο «ΟΙΚΟΣ ΤΟΥ ΝΑΥΤΟΥ» αναλαμβάνει την περίθαλψη του ναυτικού, αφού έχουν εξαντληθεί τα ανώτατα όρια δικής σας ευθύνης (ως πλοιοκτήτη), που είστε και ο μόνος υπεύθυνος για την περίθαλψη του ναυτικού.

Οι συνήθεις καλύψεις που παρέχονται από τα ασφαλιστικά μας προγράμματα σε περίπτωση ατυχήματος ή ασθενείας του μέλους του πληρώματος, είναι για θάνατο από ατύχημα, μόνιμη μερική ή μόνιμη ολική ανικανότητα, θάνατο από ασθένεια, πρόσκαιρη ολική ανικανότητα, νοσοκομειακή και εξω-νοσοκομειακή περίθαλψη, εισιτήρια επαναπατρισμού παθόντος και αντικαταστάτου, κάλυψη κατά την αποστολή πληρωμάτων στο πλοίο, έξοδα ταφής και μεταφορά σορού.

Νομική Προστασία

Σε μια εποχή που τα μέτρα και οι περιορισμοί μεταβάλλονται διαρκώς, είναι περισσότερο από αναγκαίο καθένας από εμάς να προστατεύει και να υπερασπίζεται τα έννομα συμφέροντά του. Γι’ αυτό, σε όποιον επαγγελματικό κλάδο κι αν ανήκετε, όποια κι είναι η οικογενειακή σας κατάσταση ανά πάσα στιγμή μπορεί να χρειαστείτε κάποια νομική υποστήριξη.

Μέσα από τα προγράμματα Νομικής Προστασίας INTERAMERICAN εξασφαλίζετε κάλυψη δικαστικών ή εξώδικων δαπανών που απαιτούνται για να προστατεύσετε τα έννομα συμφέροντά σας. Επιπλέον, μπορείτε να επιλέξετε τον δικηγόρο σας ελεύθερα ή να δώσετε το δικαίωμα στην εταιρία να ορίσει εκείνη δικηγόρο. Συγκεκριμένα, η INTERAMERICAN καλύπτει μέχρι το Ανώτατο Δικαστήριο ή Αρχές, το κόστος για:

  • Τις αμοιβές του δικηγόρου της επιλογής σας
  • Τα δικαστικά έξοδα
  • Τις αποζημιώσεις των μαρτύρων
  • Τις αμοιβές δικαστικών πραγματογνωμόνων
  • Τα έξοδα δικαστικών επιμελητών
  • Τις αναγκαίες προκαταβολές δικαστικών εξόδων
  • Την επιδικασθείσα στον αντίδικο δικαστική δαπάνη

Η INTERAMERICAN είναι η μόνη ασφαλιστική εταιρία στην Ελλάδα, η οποία με τη Νομική Προστασία, παρέχει απεριόριστο όριο κάλυψης για τα παραπάνω έξοδα στην Ελλάδα και ορισμένο ποσό στην Ευρώπη, για επαγγελματίες και επιχειρήσεις, για την οικογένεια, για τον οδηγό και το αυτοκίνητο.

 

Προγράμματα Νομικής Προστασίας INTERAMERICAN

Νομική Προστασία Οχήματος και Οδηγού

  • Νομική Προστασία Αποζημιώσεων
  • Ποινική Νομική Προστασία
  • Προστασία για περιπτώσεις αφαίρεσης διπλώματος και πινακίδων
  • Νομική Προστασία Συμβάσεων

Νομική Προστασία Οικογένειας

  • Νομική Προστασία Αποζημιώσεων
  • Ποινική Νομική Προστασία
  • Νομική Προστασία για Εργατοϋπαλληλικές Διαφορές
  • Νομική Προστασία Συμβάσεων

Νομική Προστασία Διαχειριστή Πολυκατοικίας

  • Νομική Προστασία Αποζημιώσεων
  • Ποινική Νομική Προστασία
  • Νομική Προστασία για Εργατοϋπαλληλικές Διαφορές
  • Νομική Προστασία Συμβάσεων

Νομική Προστασία Σκαφών Αναψυχής

  • Νομική Προστασία Αποζημιώσεων
  • Ποινική Νομική Προστασία
  • Νομική Προστασία Συμβάσεων
  • Νομική Προστασία για περιπτώσεις Προσφυγών στις Αρχές

Νομική Προστασία Επαγγελματιών και Επιχειρήσεων

  • Νομική Προστασία Αποζημιώσεων
  • Ποινική Νομική Προστασία
  • Νομική Προστασία για Εργατοϋπαλληλικές Διαφορές
  • Νομική Προστασία Συμβάσεων

Διαχείριση Κινδύνων (Risk Management)

Ανάλυση, αξιολόγηση και διαχείριση των κινδύνων στους οποίους εκτίθεται μια επιχείρηση με έναν επιστημονικό και συνολικό τρόπο αντιμετώπισης, από την εταιρία ΜΕΝΤΩΡ – (σύνδεση με τη σελίδα: http://mentor-sa.gr/).

Η εταιρία ΜΕΝΤΩΡ, που ανήκει στον Όμιλο INTERAMERICAN, με ένα πυκνό, πανελλαδικό δίκτυο διαπιστευμένων μηχανικών πραγματογνωμόνων – επιθεωρητών – εκτιμητών, παρέχει πιστοποιημένες και εξατομικευμένες υπηρεσίες στους εξής τομείς:

  • Πραγματογνωμοσύνες
  • Επιθεωρήσεις κινδύνου
  • Συμβουλευτική επιχειρήσεων
  • Περιβαλλοντική διαχείριση
  • Εκτιμήσεις αξιών
  • Εκπαίδευση

Η εταιρία ιδρύθηκε το 1981 και έχει διεκπεραιώσει μέχρι σήμερα περισσότερες από 70.000 υποθέσεις προς την Ασφαλιστική και Τραπεζική αγορά, καθώς και το χώρο των Εμπορικών, Βιομηχανικών και Ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και διατηρεί πλούσια βάση δεδομένων. Είναι πιστοποιημένη κατά ISO 9001:2008 (Διασφάλιση Ποιότητας) και κατά ISO 14001:2004 (Περιβαλλοντική Διαχείριση) από την Lloyd΄s Register Quality Service (LRQA).

Ταξιδιωτική Ασφάλεια INTERAMERICAN

Θέλετε για τους πελάτες σας που ταξιδεύουν μία σειρά από ταξιδιωτικές καλύψεις για συνηθισμένα απρόοπτα, όπως είναι η ακύρωση ενός προγραμματισμένου ταξιδιού ή η απώλεια αποσκευών ή εγγράφων;

Επιθυμείτε να τους εξασφαλίσετε υποστήριξη και Άμεση Ιατρική Βοήθεια για να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά περιπτώσεις όπως, ένα επείγον ιατρικό πρόβλημα, 24 ώρες το 24ωρο;

Σας ενδιαφέρει να αναπτύξετε συνεργασία με μία αξιόπιστη Εταιρία, η οποία θα αναλαμβάνει για λογαριασμό σας την πλήρη διαχείριση κάθε έκτακτου περιστατικού ακόμα και στο εξωτερικό;

Η INTERAMERICAN σάς προτείνει τρία προγράμματα ταξιδιωτικής ασφάλισης – Travel Assistance, τα οποία προσφέρουν ουσιαστική και άμεση βοήθεια σε κάθε ταξιδιώτη, σε κάθε του ταξίδι και με οποιοδήποτε μέσο και αν ταξιδεύει.

Προγράμματα Ταξιδιωτικής Ασφάλειας

  • Τα προγράμματα που αφορούν Ατομική ασφάλιση είναι:
  • το Classic,
  • η Ακύρωση Ταξιδιού,
  • ο Συνδυασμός των δυο παραπάνω Προγραμμάτων και
  • η Ταξιδιωτική Ασφάλιση για την έκδοση βίζας

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ -ΑΤΟΜΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

  • Τα προγράμματα που αφορούν Ομαδική ασφάλιση είναι:
  • το Basic,
  • το Εxtra,
  • το Super και
  • η Ταξιδιωτική Ασφάλιση Εισερχόμενου Τουρισμού και Εισερχόμενου Τουρισμού Plus

και απευθύνονται κυρίως σε τουριστικές επιχειρήσεις για τους πελάτες τους ή για πολυπληθείς μαζικές μετακινήσεις.

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ – ΟΜΑΔΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Όροι συμβολαίου:

Βιβλίο-Όρων-Ταξιδιωτικής-Ασφάλισης

Όροι Ταξιδιωτικής Ασφάλισης Extra

Όροι Ταξιδιωτικής Ασφάλισης Super

Όροι Ταξιδιωτικής Ασφ. Classic κ ακύρωσης ταξιδιού

Όροι πρόγραμμα Εισερχόμενου Τουρισμού

ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Είμαστε μια μικρή και ευέλικτη ομάδα από έμπειρα στελέχη και πιστεύουμε ότι συνεργαζόμενοι μαζί μας θα έχετε πολλά οφέλη