Σπίτι. Ένα κέλυφος προστατεύει, αγκαλιάζει κι ενθαρρύνει ό,τι αγαπάμε. Ασφαλίζοντάς το σοφά, μένετε ήσυχοι πως καλύπτετε το κτίριο και τα υπάρχοντά σας απέναντι σε κλοπή, ζημιές, ακραίες καιρικές συνθήκες, πυρκαγιά και άλλα απροσδόκητα γεγονότα της ζωής.

Video: Ενημερωτικό βίντεο

Στην INTERAMERICAN στεγάζουμε τα όνειρά σας με ασφάλεια. Η ασφάλιση κατοικίας αφορά την κύρια κατοικία ή το εξοχικό σας, το στεγαστικό σας δάνειο ακόμα και την αστική ευθύνη που έχετε ως διαχειριστής μιας πολυκατοικίας. Περιλαμβάνει ποικίλα προγράμματα, που ανταποκρίνονται στο στάδιο ζωής που βρίσκεστε και στο επίπεδο κάλυψης που θέλετε.

Γιατί είναι χρήσιμη η ασφάλεια κατοικίας

Το σπίτι μας είναι το πιο πολύτιμο υλικό αγαθό που διαθέτουμε. Ενημερωθείτε για τους κινδύνους που το απειλούν καθημερινά και ασφαλίστε το με αξιοπιστία, οικονομία και πολλές επιλογές, που σας προσφέρει η INTERAMERICAN!

Ασφάλεια Κατοικίας INTERAMERICAN HOME

Τα προγράμματα Ασφάλισης Κατοικίας INTERAMERICAN HOME σας δίνουν τη δυνατότητα να ασφαλίσετε την κύρια κατοικία σας με οικονομία, με ευελιξία, με πολλές επιλογές. Σας προσφέρουν καλύψεις που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες και μπορείτε να επιλέξετε το πρόγραμμα που ταιριάζει στο βαθμό προστασίας που επιθυμείτε και στις οικονομικές σας δυνατότητες.

Τι σας προσφέρουν τα προγράμματα Ασφάλισης Κατοικίας INTERAMERICAN ΗΟΜΕ

Τα προγράμματα ασφάλισης κατοικίας INTERAMERICAN HOME προσφέρονται σε 4 διαφορετικά πακέτα συστηματοποιημένων καλύψεων (BASIC,CLASSIC, EXTRA, TOTAL), ανάλογα με το βαθμό προστασίας που επιθυμείτε. Κάθε πακέτο προσφέρεται για την κάλυψη του κτιρίου, του περιεχομένου ή και των δύο.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να δηλώσετε τα τετραγωνικά μέτρα της κατοικίας και να επιλέξετε το ασφαλιζόμενο κεφάλαιο, μέσα από ένα προτεινόμενο εύρος αξιών, ανά τετραγωνικό:

Κτίριο: €1100/τ.μ. – €1800/τ.μ.

Περιεχόμενο: €200/τ.μ. – 600/τ.μ.

Μπορείτε να επιλέξετε εσείς το ύψος της συμμετοχής σας (απαλλασσόμενο ποσό), δηλαδή του ποσού της ζημιάς που πληρώνετε οι ίδιοι και να μειώσετε με αυτόν τον τρόπο τα ασφάλιστρά σας.

  • Απαλλαγή VIP: Καμία δική σας συμμετοχή σε περίπτωση ζημιάς.
  • Απαλλαγή 750: €750 δική σας συμμετοχή για κάθε ζημιά.
  • Απαλλαγή 5.000: €5.000 δική σας συμμετοχή για κάθε ζημιά.

Απαλλαγή σεισμού: Μπορείτε να επιλέξετε το ύψος της δικής σας συμμετοχής, 2% ή 4% επί του ασφαλιζόμενου κεφαλαίου.

Αποζημίωση χωρίς εκπλήξεις

Η ΙNTERAMERICAN σας αποζημιώνει άμεσα, με βάση την πραγματική αξία του ακινήτου σας ή / και του περιεχομένου του και ανεξάρτητα από την παλαιότητά του. Είναι η μοναδική εταιρία στην αγορά που δεν μειώνει το ποσό της αποζημίωσης, αν έχετε ασφαλίσει το σπίτι σας για αξία μικρότερη από την πραγματική του. Σας δίνει τα χρήματα που αντιστοιχούν σε ολόκληρο το ποσό της ζημιάς, μέσα στα όρια της κάλυψης και των επιλεγμένων απαλλασσόμενων ποσών, ανεξάρτητα από το κεφάλαιο για το οποίο είναι ασφαλισμένο το σπίτι σας.

Ενημερωτικό φυλλάδιο προγραμμάτων ασφάλισης κατοικίας

Πίνακας προγραμμάτων & καλύψεων Home

Όροι συμβολαίου

Ασφάλεια Δανειολήπτη 

Το σπίτι σας είναι ένα περιουσιακό στοιχείο μεγάλης χρηματικής και συναισθηματικής αξίας!

Είναι λοιπόν, πολύ σημαντικό να φροντίσετε για την ασφάλειά του από διάφορους κινδύνους που το απειλούν καθημερινά. Πόσο μάλλον, αν έχετε πάρει στεγαστικό δάνειο από Τράπεζα που είναι υποχρεωτική.

Το πρόγραμμα Ασφάλισης Δανειοληπτών INTERAMERICAN, καλύπτει το κτίριο της κατοικίας σας και σας προσφέρει όλες τις απαραίτητες καλύψεις που ζητάει η Τράπεζά σας.

Καλύψεις Ασφάλειας Δανειοληπτών

  • Πυρκαγιά, πυρκαγιά από δάσος, πτώση κεραυνού, καπνός
  • Τρομοκρατικές ενέργειες
  • Πολιτικές ταραχές
  • Σεισμός
  • Έκρηξη
  • Πρόσκρουση οχήματος, πτώση αεροσκάφους, πτώση δένδρων, κλαδιών, στύλων συνεπεία καλυπτόμενων κινδύνων
  • Δόση στεγαστικού δανείου
  • Έξοδα πυρόσβεσης και περιορισμού ζημιάς, έξοδα καθαιρέσεων, κατεδαφίσεων και αποκομιδής ερείπιων μετά από ζημιά
  • Κακόβουλες ενέργειες

Περιγραφή καλύψεων INTERAMERICAN HOME

Πυρκαγιά, πυρκαγιά από δάσος, πτώση κεραυνού, καπνό

Καλύπτονται οι ζημιές από πυρκαγιά, πυρκαγιά από δάσος, πτώση κεραυνού και καπνό.

Πρόσκρουση οχήματος, πτώση αεροσκάφους, πτώση δένδρων, κλαδιών, στύλων συνέπεια καλυπτόμενων κινδύνων

Καλύπτονται οι ζημιές από πρόσκρουση οχήματος στο ασφαλισμένο κτίριο, ή και στην περίφραξή του, πτώση αεροσκάφους ή αντικειμένων που θα πέσουν από αυτό, καθώς και πτώση δένδρων, κλαδιών ή στύλων συνεπεία καλυπτόμενου κινδύνου.

Έκρηξη

Καλύπτονται οι ζημιές από έκρηξη, καθώς και έκρηξη λέβητα, καυστήρα κεντρικής θέρμανσης (πετρελαίου ή φυσικού αερίου).

Στάσεις, απεργίες, οχλαγωγίες, πολιτικές ταραχές, κακόβουλες ενέργειες, τρομοκρατικές ενέργειες

Καλύπτονται οι ζημιές που έχουν προκληθεί από στάσεις, απεργίες, οχλαγωγίες, πολιτικές ταραχές, κακόβουλες ενέργειες τρίτων και τρομοκρατικές ενέργειες.

Πλημμύρα, καταιγίδα, θύελλα, χιονόπτωση, χαλαζόπτωση, παγετός

Καλύπτονται οι ζημιές από πλημμύρα, καταιγίδα, θύελλα, χιονόπτωση, χαλαζόπτωση και παγετό.

Διαρροή/Θραύση σωληνώσεων

Καλύπτονται οι ζημιές που έχουν προκληθεί από διαρροή ή/και θραύση σωληνώσεων – δεξαμενών ύδρευσης, θέρμανσης, ψύξης και αποχέτευσης. Καλύπτεται, επίσης, το κόστος εργασιών διερεύνησης της ζημιάς των σωληνώσεων και αποκατάστασης των ζημιωθέντων τμημάτων σωληνώσεων, μέχρι €1.000 ανά έτος.

Κάλυψη αναλογίας κοινόχρηστων και βοηθητικών χώρων

Καλύπτονται οι ζημιές σε κοινόχρηστους & βοηθητικούς χώρους, οι οποίες προέρχονται από καλυπτόμενη αιτία. Στους κοινόχρηστους & βοηθητικούς χώρους περιλαμβάνονται οι χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων και αποθήκες που ανήκουν στο κτίριο και σχετίζονται με την ασφαλιζόμενη κατοικία.

  • Ασφάλιση κοινόχρηστων χώρων

Αν το ασφαλιζόμενο κτίριο είναι διαμέρισμα πολυκατοικίας, τότε καλύπτεται μέσα στο πλαίσιο των ορίων ευθύνης που αναγράφονται στο Ασφαλιστήριο και η δαπάνη, η οποία αναλογεί στο ασφαλιζόμενο διαμέρισμα για την επισκευή ζημιών στους κοινόχρηστους – κοινόκτητους χώρους της πολυκατοικίας, οι οποίες προέρχονται από καλυπτόμενη αιτία.

  • Ασφάλιση βοηθητικών χώρων

Καλύπτονται σε ποσοστό 20% του αντίστοιχου κεφαλαίου ασφάλισης πυρκαγιάς. Στα πλαίσια των ορίων ευθύνης που αναγράφονται στο Ασφαλιστήριο και αφορούν το κτίριο, περιλαμβάνονται και χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων και αποθήκες που ανήκουν στο κτίριο και σχετίζονται με την ασφαλιζόμενη κατοικία.

Θραύση τζαμιών/καθρεπτών

Καλύπτεται η θραύση εξωτερικών τζαμιών από αιφνίδιο και τυχαίο γεγονός, συμπεριλαμβανομένων και των εξόδων τοποθέτησής τους.

Επίσης, καλύπτεται η θραύση σταθερά αναρτημένων καθρεπτών από αιφνίδιο και τυχαίο γεγονός, συμπεριλαμβανομένων και των εξόδων τοποθέτησής τους.

Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις κτιρίου, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές οικιακές συσκευές και εναλλακτικές πηγές ενέργειας

  • Βραχυκύκλωμα ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων κτιρίου

Καλύπτεται ζημιά στο τμήμα ή στα τμήματα των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων που βρίσκονται μέσα στην ασφαλιζόμενη κατοικία σας, από βραχυκύκλωμα, υπερφόρτωση ηλεκτρικού δικτύου, υπέρταση, σχηματισμό τόξου ή/και διαφυγή ηλεκτρικού ρεύματος.

  • Βραχυκύκλωμα ηλεκτρικών συσκευών

Καλύπτονται οι ζημιές των ηλεκτρικών ή και ηλεκτρονικών οικιακών συσκευών από βραχυκύκλωμα, υπερφόρτωση ηλεκτρικού δικτύου, υπέρταση, σχηματισμό τόξου ή/και διαφυγή ηλεκτρικού ρεύματος.

Επίσης, καλύπτονται οι ζημιές σε συλλέκτες ηλιακής ενέργειας και ανεμογεννήτριες από καλυπτόμενο κίνδυνο.

Ζημιές ηλεκτρονικών υπολογιστών και σχετικού εξοπλισμού

Καλύπτονται οι ζημιές ηλεκτρονικών υπολογιστών και συναφούς εξοπλισμού από τυχαίο και αιφνίδιο γεγονός.

Έξοδα πυρόσβεσης και περιορισμού ζημιάς

Καλύπτονται τα έξοδα κατάσβεσης της πυρκαγιάς και οι ζημιές που θα προκληθούν στα ασφαλιζόμενα αντικείμενα στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς, καθώς επίσης και τα εύλογα έξοδα ή οι ζημιές που θα πραγματοποιηθούν για να εμποδιστεί ή να περιορισθεί η επέκταση της πυρκαγιάς στο κτίριο.

Επίσης, καλύπτονται τα έξοδα καθαιρέσεων, κατεδαφίσεων και αποκομιδής ερειπίων μετά από ζημιά.

Προσωπικό Ατύχημα

Καλύπτεται ο Ασφαλιζόμενος, τα μέλη της οικογένειάς του, καθώς και λοιπά πρόσωπα, εφόσον όλοι οι ανωτέρω συγκατοικούν μόνιμα με τον Ασφαλιζόμενο στην ασφαλιζόμενη κατοικία, για ατύχημα που τυχόν θα υποστεί ο Ασφαλιζόμενος ή τα λοιπά μέλη που συγκατοικούν, αποκλειστικά εντός της ασφαλιζόμενης κατοικίας και των κοινοχρήστων χώρων της και θα έχει ως αποτέλεσμα τον θάνατο ή τη μόνιμη ανικανότητα. Το ατύχημα πρέπει αποδεδειγμένα να αποτελεί την άμεση και αποκλειστική αιτία του θανάτου ή της ανικανότητας του παθόντος.

Μεταστέγαση σε άλλο χώρο, αν η κατοικία καταστεί μη κατοικήσιμη

Καλύπτονται τα έξοδα για:

  • Μετεγκατάσταση και μεταφορά ολόκληρου ή μέρους του περιεχομένου σε άλλο χώρο όπου θα διαμείνει ο Ασφαλισμένος και η οικογένειά του προσωρινά.
  • Επανεγκατάσταση του περιεχομένου στην ασφαλισμένη κατοικία, αφού αποκατασταθεί η ζημιά.

Αποθήκευση περιεχομένου σε άλλο χώρο

Καλύπτονται τα έξοδα για την αποθήκευση ολόκληρου του περιεχομένου της κατοικίας του Ασφαλισμένου, αν αυτή καταστεί μη κατοικήσιμη, μέχρι την αποκατάστασή της ζημιάς και όχι για διάστημα μεγαλύτερο από έξι (6) μήνες.

Νομική υποστήριξη

Καλύπτονται τα δικαστικά έξοδα και οι δικηγορικές αμοιβές για:

  • Αστικές υποθέσεις, μέχρι το όριο που αναφέρεται στον Πίνακα Καλύψεων & Ορίων Ευθύνης Εταιρίας του Ασφαλιστηρίου συμβολαίου.
  • Ποινικές υποθέσεις που αφορούν κατηγορίες εναντίον του Ασφαλισμένου για παραβάσεις που έγιναν από αμέλεια και προέκυψαν από ζημιά που καλύπτεται από το Ασφαλιστήριο συμβόλαιο, μέχρι το ποσό των €2.000.

Δαπάνες έκδοσης οικοδομικών αδειών

Καλύπτονται τα έξοδα έκδοσης αδειών που αφορούν εργασίες πολιτικού μηχανικού, για τις επισκευές του ζημιωθέντος κτιρίου, μετά από καλυπτόμενη ζημιά.

Αστική ευθύνη έναντι τρίτων συνέπεια πυρκαγιάς, έκρηξης, πλημμύρας, καταιγίδας, θύελλας & διαρροής/θραύσης σωληνώσεων

Καλύπτονται τα έξοδα για υλικές ζημιές σε τρίτους, που θα προκύψουν από:

  • Πυρκαγιά
  • Έκρηξη
  • Πλημμύρα
  • Καταιγίδα
  • Θύελλα
  • Διαρροή σωληνώσεων – δεξαμενών ύδρευσης, θέρμανσης και αποχέτευσης

για τις οποίες θα ευθύνεται ο Ασφαλισμένος και όσοι συγκατοικούν αποδεδειγμένα με αυτόν, καθώς και τα πρόσωπα που υπάρχουν στην υπηρεσία του για τις οικιακές του ανάγκες.

Αστική ευθύνη ενοικιαστή προς τον ιδιοκτήτη συνέπεια πυρκαγιάς, έκρηξης, πλημμύρας & διαρροής/θραύσης σωληνώσεων

Καλύπτονται τα έξοδα για υλικές ζημιές στον ιδιοκτήτη, που θα προκύψουν από:

  • Πυρκαγιά
  • Έκρηξη
  • Πλημμύρα
  • Διαρροή σωληνώσεων – δεξαμενών ύδρευσης, θέρμανσης και αποχέτευσης

για τις οποίες θα ευθύνεται ο Ασφαλισμένος και όσοι συγκατοικούν αποδεδειγμένα με αυτόν, καθώς και τα πρόσωπα που υπάρχουν στην υπηρεσία του για τις οικιακές του ανάγκες.

Γενική Αστική Ευθύνη

Καλύπτονται τα έξοδα για τις υλικές ζημιές ή τις σωματικές βλάβες που θα προκύψουν σε τρίτους για τις οποίες θα ευθύνεται ο Ασφαλισμένος και όσοι συγκατοικούν αποδεδειγμένα με αυτόν, καθώς και τα πρόσωπα που υπάρχουν στην υπηρεσία του για τις οικιακές του ανάγκες και συγκεκριμένα:

  • Από πράξεις ή παραλείψεις κατά την ιδιωτική τους ζωή.
  • Κατά τη μετακίνησή τους.
  • Με την ιδιότητά τους ως ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές της ασφαλιζόμενης κατοικίας.
  • Με την ιδιότητά τους ως ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων.
  • Κατά την ερασιτεχνική συμμετοχή τους σε αθλήματα.

Ζημιές στο κτίριο από την προσπάθεια κλοπής/ληστείας

Καλύπτονται τα έξοδα για τις ζημιές που θα προκληθούν στο κτίριο της ασφαλισμένης κατοικίας από τους διαρρήκτες στην προσπάθειά τους να το παραβιάσουν, ακόμα και αν δεν υπάρχει κάλυψη κτιρίου, σε περίπτωση:

  • Κλοπής, δηλαδή αφαίρεσης ασφαλισμένων αντικειμένων μετά από παραβίαση της κατοικίας με βίαια μέσα.
  • Ληστείας, δηλαδή αφαίρεσης ασφαλισμένων αντικειμένων με άσκηση ή απειλή άσκησης βίας, φυσικής ή ένοπλης.

Κλοπή μετά από διάρρηξη/ληστεία περιεχομένου

Καλύπτεται η ολική ή η μερική κλοπή των αντικειμένων του περιεχομένου της κατοικίας μετά από παραβίασή της με βίαια μέσα, σε περίπτωση διάρρηξης ή ακόμα και ληστείας, με άσκηση ή απειλή άσκησης βίας, φυσικής ή ένοπλης. Επίσης, καλύπτονται οι ζημιές που θα προκληθούν στο περιεχόμενο της κατοικίας από τους διαρρήκτες κατά τη διάρκεια της κλοπής μετά από διάρρηξη ή ληστεία, ακόμα και αν δεν κλαπούν αντικείμενα.

Κλοπή αντικειμένων μετά από διάρρηξη σε προσωρινή διαμονή

Καλύπτονται ζημιές από κλοπή των ασφαλισμένων αντικειμένων της οικοσκευής που έγινε με διάρρηξη σε χώρο που είχαν μεταφερθεί προσωρινά. Στο χώρο αυτό θα πρέπει να διαμένει προσωρινά ο Ασφαλισμένος ή/και τα μέλη της οικογένειάς του μετά από ζημιά που έχει καταστήσει την κατοικία του μη κατοικήσιμη και μπορεί να είναι οποιοδήποτε κτίριο ή ξενοδοχείο, εντός ελληνικής επικράτειας.

Κάλυψη έκτακτου περιεχομένου και δώρων

Κάλυψη αυξημένου ορίου ασφάλισης περιεχομένου από καλυπτόμενο κίνδυνο λόγω γεγονότων γάμου του Ασφαλιζομένου ή βάφτισης παιδιού του (2 μήνες πριν και 2 μήνες μετά το γεγονός).

Κάλυψη αυξημένου ορίου ασφάλισης περιεχομένου κατά την περίοδο Χριστουγέννων (10 μέρες πριν και 10 μέρες μετά).

Έξοδα οικογενειακού προϋπολογισμού

Καλύπτονται σε μηνιαία βάση, μέχρι ορισμένου ποσού, τα πάγια έξοδα της ασφαλισμένης κατοικίας, όπως λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος, σταθερής τηλεφωνίας, ύδρευσης και κοινόχρηστα, στις παρακάτω περιπτώσεις:

  • Αν συμβεί ζημιά που έχει καταστήσει την κατοικία μη κατοικήσιμη και καλύπτεται από το Ασφαλιστήριο συμβόλαιο.
  • Αν ο Ασφαλισμένος ή ο/η σύζυγός του μείνουν άνεργοι λόγω ατυχήματος από καταστροφή του χώρου που εργάζονταν ως υπάλληλοι.

Τα έξοδα αυτά θα καλύπτονται μέχρι να αποκατασταθεί η ζημιά και για διάστημα όχι μεγαλύτερο από έξι (6) μήνες.

Η αποζημίωση θα υπολογιστεί με βάση το μέσο όρο των παραπάνω εξόδων, με βάση τους αντίστοιχους λογαριασμούς του τελευταίου 12μηνου και στην Περίπτωση 2 του Άρθρου αυτού θα καταβληθεί με την επίδειξη εγγράφων που αποδεικνύουν την εγγραφή τους στον ΟΑΕΔ.

Ψυχολογική στήριξη οικογένειας

Καλύπτονται, εκτός από τη ζημιά, και τα έξοδα αμοιβής ψυχολόγου/παιδοψυχολόγου για τα μέλη της οικογένειας που μπορεί να χρειαστούν ψυχολογική υποστήριξη μετά από ολική ζημιά από καλυπτόμενο κίνδυνο ή ληστεία στην ασφαλισμένη κατοικία.

Δόση στεγαστικού δανείου

Η κάλυψη αυτή αφορά τον ιδιοκτήτη της ασφαλισμένης κατοικίας σε περίπτωση που αυτή έπαθε ζημιά από αιτία που καλύπτεται από το Ασφαλιστήριο συμβόλαιο, με αποτέλεσμα να καταστεί μη κατοικήσιμη. Σε αυτή την περίπτωση, καλύπτονται οι δόσεις του στεγαστικού δανείου της ασφαλισμένης κατοικίας, μέχρι την αποκατάσταση της ζημιάς και για διάστημα το περισσότερο μέχρι έξι (6) μήνες, και δεν περιλαμβάνονται οι επιβαρύνσεις λόγω καθυστερημένων καταβολών.

Η αποζημίωση δεν μπορεί να ξεπεράσει το ποσό των €2.000 το μήνα.

Δόση πιστωτικών καρτών και καταναλωτικών δανείων όταν ο Ασφαλισμένος κατοικεί στην ασφαλισμένη κατοικία

Καλύπτονται οι δόσεις πιστωτικών καρτών και καταναλωτικών δανείων μετά από ζημιά που καλύπτεται από το Ασφαλιστήριο συμβόλαιο, και κατέστησε την κατοικία μη κατοικήσιμη, μέχρι την αποκατάστασή της και για διάστημα όχι μεγαλύτερο από έξι (6) μήνες. Στα ποσά των δόσεων δεν περιλαμβάνονται επιβαρύνσεις λόγω καθυστερημένων καταβολών.

Απώλεια ενοικίων

Η κάλυψη αυτή αφορά την ασφαλισμένη κατοικία που ενοικιάζεται από τον ιδιοκτήτη σε κάποιον τρίτο και η οποία έπαθε ζημιά, με αποτέλεσμα να καταστεί μη κατοικήσιμη από αιτία που καλύπτεται από το Ασφαλιστήριο συμβόλαιο. Σε αυτή την περίπτωση και εφόσον ο ενοικιαστής καταγγείλει τη σύμβαση ενοικίασης, ο ιδιοκτήτης αποζημιώνεται για την απώλεια των ενοικίων. Η αποζημίωση υπολογίζεται με βάση το ενοίκιο που είχε δηλωθεί στην Εφορία και καταβάλλεται για το διάστημα που θα μεσολαβήσει μέχρι να αποκατασταθεί η ζημιά. Το διάστημα αυτό δεν μπορεί να ξεπεράσει τους δώδεκα (12) μήνες.

Πληρωμή ενοικίου όταν ο Ασφαλισμένος είναι ενοικιαστής

Καλύπτονται τα έξοδα του Ασφαλισμένου για τα ενοίκια που θα πρέπει να καταβάλει ενοικιάζοντας άλλη κατοικία αντίστοιχη της ασφαλισμένης, όταν η τελευταία έχει καταστεί μη κατοικήσιμη λόγω ζημιάς η οποία καλύπτεται από το Ασφαλιστήριο συμβόλαιο. Η αποζημίωση υπολογίζεται με βάση το ενοίκιο που έχει δηλωθεί στην Εφορία και καταβάλλεται μέχρι να αποκατασταθεί η ζημιά και όχι για διάστημα μεγαλύτερο από έξι (6) μήνες.

Κατοικίδια ζώα

Καταβάλλεται αποζημίωση σε περίπτωση που συνεπεία καλυπτόμενου κινδύνου το κατοικίδιο ζώο σας χάσει την ζωή του. Περιλαμβάνονται αμοιβή κτηνιάτρου και δαπάνες νοσηλείας σε περίπτωση τραυματισμού. Επίσης, καλύπτονται τα έξοδα φιλοξενίας σε ξενοδοχείο ζώων μέχρι και δεκαπέντε (15) μέρες μετά τη ζημιά που έχει καταστήσει την κατοικία σας μη κατοικήσιμη και καλύπτεται από το Ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

Ασφάλιση νέας κατοικίας

Σε περίπτωση μετακόμισης σε νέα κατοικία, το Ασφαλιστήριο αυτό παρέχει κάλυψη με τους ισχύοντες όρους και προϋποθέσεις για ένα (1) μήνα, με την προϋπόθεση ότι ο Ασφαλισμένος έχει ενημερώσει εγγράφως, την Εταιρία προηγουμένως για αυτή την αλλαγή.

Κατά Παντός Κινδύνου

Καλύπτονται υλικές ζημιές στα ασφαλισμένα αντικείμενα που προκαλούνται από τυχαίο, αιφνίδιο και απρόβλεπτο γεγονός, διαφορετικό από τους κινδύνους που ήδη καλύπτονται και αναφέρονται στον Πίνακα Καλύψεων και Ορίων Ευθύνης Εταιρίας αυτού του Ασφαλιστηρίου συμβολαίου. Παρέχεται για ασφάλιση κτιρίων με έτος κατασκευής μετά το 2000.

Ασφάλιση κατά τη μετακόμιση

Καλύπτονται ζημιές που θα προκληθούν στο σύνολο ή στο μέρος του ασφαλισμένου περιεχομένου, κατά τη διάρκεια μεταφοράς του από επαγγελματία μεταφορέα (με απόδειξη) από τη διεύθυνση που βρίσκεται η ασφαλισμένη κατοικία στη διεύθυνση της νέας κατοικίας.

Σεισμός

Καλύπτονται τα έξοδα για τις ζημιές που θα προκύψουν:

  • Άμεσα από σεισμό
  • Έμμεσα από σεισμό, όπως από πυρκαγιά, καθίζηση του εδάφους, κατολίσθηση και παλιρροϊκό κύμα (τσουνάμι).

ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Είμαστε μια μικρή και ευέλικτη ομάδα από έμπειρα στελέχη και πιστεύουμε ότι συνεργαζόμενοι μαζί μας θα έχετε πολλά οφέλη